Proizvodnja lijeka Iberogast®

Strogo reguliran proizvodni proces od polja do bočice čini Iberogast® učinkovitim lijekom visoke kvalitete u koji se možete pouzdati za ublažavanje probavnih smetnji.

Pravi pristup biljnim lijekovima

Proizvodnja biljnih lijekova nije jednostavna. Biljkama su za uspješan rast potrebne specifične hranjive tvari i točno određena količina vode i svjetlosti. Stvari komplicira činjenica da biljke često proizvode korisne tvari samo u određenim vremenskim točkama svog životnog ciklusa. Ekstrakcija tih tvari iz biljaka također je složen proces.

Biljke od kojih se proizvodi Iberogast® uzgajaju se u skladu s takozvanom dobrom agronomskom praksom, što znači da su uvjeti u kojima se uzgajaju standardizirani i kontrolirani.

Da bismo biljne lijekove proizveli pravilno, posežemo za svojim stručnim znanjem, i to ne samo pri uzgoju i berbi, već i u procesima koji slijede nakon berbe te u postupcima ekstrakcije.

Ulaganje u održivost

Bayer se pridržava najviših standarda i posvećen je održivosti. Ljekovite tvari izvlači pažljivo iz bilja visoke kvalitete te uspostavlja proces koji objedinjuje kvalitetu i sigurnost. Devet ljekovitih biljaka koje se koriste u lijeku Iberogast® uzgaja se pomno i odgovorno na različitim lokacijama diljem svijeta.

Vrhunska kvaliteta

Da bismo osigurali proizvod vrhunske kvalitete, težimo uzgoju naših biljaka pod optimalnim uvjetima. Također strogo kontroliramo njihovu berbu te procese ekstrakcije i proizvodnje. Metode ekstrakcije optimiziramo za svaki pojedini ekstrakt. Na svakom se koraku procesa ekstrakti ispituju u skladu s dobrom proizvođačkom praksom kako bi se osigurala primjena najviših standarda i održala vrhunska kvaliteta. Rezultat? Iberogast® je učinkovit lijek kojem vjeruje više od 60 milijuna ljudi u 25 zemalja diljem svijeta.

Složen proizvodni process

Od polja do bočice, Iberogast® prolazi kroz složen proizvodni proces koji uključuje stoga pravila proizvodnje i kontrolu u svakoj fazi.

Uzgoj i berba

Glavni sastojak lijek Iberogast® ljekovita je biljka zvana Iberis amara; prema njoj je Iberogast® i dobio ime. Samo polja biljke Iberis amara zauzimaju površinu veću nego deset nogometnih igrališta, a nalaze se na području njemačkog grada Darmstadta. Biljke se ubiru u optimalno vrijeme svake godine, a zatim se odmah brzo zamrzavaju kako bi se očuvale njihove dragocjene djelatne tvari. Svaka bočica lijeka Iberogast® od 50 ml sadrži približno jednu cijelu biljku Iberis amara. Ostalih osam ljekovitih biljaka koje se koriste za proizvodnju lijeka Iberogast® uzgaja se i ubire na siguran i održiv način diljem svijeta.

Obrada i nadzor

Nakon opsežne kontrole kakvoće, različite se biljne vrste pažljivo drobe i zatim miješaju s otopinom alkohola i vode kako bi se iz tih njih izvukli i očuvali dragocjeni ljekoviti sastojci.

Kontrola proizvodnje i kvalitete

Nakon daljnjih kontrola kvalitete, ekstrakti se miješaju u točno određenim količinama prema tajnoj formuli. Važno je da se ti ekstrakti pomiješaju u točnom omjeru jer tada djelatne tvari u lijeku Iberogast® djeluju zajedno i ciljano ublažavaju više probavnih smetnji istodobno. Nakon miješanja slijedi filtracija.

Gotov lijek

Nakon što se zadovolje svi standardi kontrole kvalitete, lijek se puni u bočicu, zatvara i pakira na modernoj proizvodnoj liniji. Od uzgoja do pakiranja, Vaša bočica lijeka Iberogast® prolazi kroz približno 50 različitih kontrola kvalitete, pa možete biti sigurni da će Vam omogućiti učinkovito i brzo ublažavanje probavnih smetnji.